De rette medarbejdere til de tunge stillinger med headhunting

12 August 2018
Astrid Pedersen
De rette medarbejdere til de tunge stillinger med headhunting

Før i tiden var det relativt nemt at skaffe de rette mennesker til de vigtige positioner i virksomheden. Der var en anden arbejdskultur, som handlede om, at folk blev længere og længere tid i deres stillinger, og derfor nemmere kunne opgradere til at varetage de kritiske positioner i virksomheden. Men tiderne ændrer sig, arbejdesmarkedet er mere omskifteligt, og der kræves hurtig vækst og ekspansion for at følge med. Og disse krav fordrer samtidig, at man har de helt rigtige og kompetente medarbejdere på de poster, som indebærer størst viden og ekspertise samt mest ansvar – for eksempel i ledelsen, på de tunge udvikler- og forsker poster og inden for de højt specialiserede arbejdsområder.

Som ejer eller HR ansvarlig i en virksomhed i vækst har du kun råd til en meget lille fejlmargin, når det handler om ansættelse af de rette medarbejdere. Og derfor kan det godt betale sig at overveje sin strategi grundigt, når det handler om rekruttering.

Headhunting – specialiseret rekruttering til din virksomhed

I takt med, at arbejdsmarkedet har ændret sig, og der er kommet e øget efterspørgsel på de dygtigste og skarpeste hjerner, er det også blevet mere og mere almindeligt for små og mellemstore virksomheder i vækst at benytte sig af headhunting. Headhunting kan betragtes som et stærkt alternativ til de konventionelle rekrutteringsmetoder. Ud fra en betragtning om, at du ikke får præcis de medarbejdere, du skal bruge til de højt profilerede stillinger ved at indrykke en jobannonce, vil headhunteren i højre grad koncentrere sig om at hverve den dygtige kandidat fra en eksisterende stilling – måske endda fra en konkurrerende virksomhed. På den måde kan du slå to fluer med eet smæk, når du vælger at anvende headhunting i din rekrutterings strategi: Du får den bedste medarbejder, samtidig med at du sætter konkurrenten langt tilbage! Læs mere på dedikation.dk

Flere Nyheder