Elsker du også bananpandekager?

03 January 2019
Troels Nielsen
Elsker du også bananpandekager?

Bananer er sunde

Du har måske spist bananer lige siden du var lille. Som så mange andre mennesker, så har du måske fået en banan med i madpakken i skolen. Den smagte godt, og så var den nem lige at spise, hvis du var blevet sulten før spisefrikvarteret.

Hvis du var så heldig, så skal du være glad, for bananer er faktisk ret sunde. De indeholder nemlig stoffet kalium + en masse fibre, som er gode for din fordøjelse. Og så er de også fyldt med C-vitamin.

Pandekager smager altid godt  

Så springer vi lidt i teksten, og taler om pandekager. Dem kan du garanteret godt lide, og lige som med bananerne, så har du nok også fået pandekager siden du var lille. Der findes ikke mange, som ikke elsker en pandekage.

De kan spises med næsten alle lækre ting som tilbehør. Klassikerne er nok med nutella, sirup, syltetøj, sukker, flormelis eller vaniljeis. Men du kan afprøve alle mulige varianter – skumfiduser, flødeskum, karamel. Det er kun fantasien, som sætter grænser for smagsvarianterne. 

Og du har garanteret også din egen egen favorit.  

Hvad så med bananer og panekager sammen! 

Ja med de sunde bananer og de lækre pandekager, så må det da nærmest være den perfekte kombination.

Den virkelige hemmelighed ved at sætte bananer og pandekager sammen til bananpandekager er dog, at du skal putte bananer i dejen. Når du moser bananerne, kan de nemt arbejdes ind i pandekagedejen.

Du kan sagtens lade være med at putte sukker i dejen, for bananerne tilfører en naturlig sødme. I og med at der ikke er sukker i opskriften, så har du også pludselig en sund pandekage, uden at det bare er en madpandekage.

Brug dem til børnenes madpakker eller som et nogenlunde sundt mellemmåltid. Og skulle du få lyst til at kommer lidt af dit yndlingstilbehør oven på, så går det nok også.

Flere Nyheder