Få den rette alkoholbehandling, og kom ud af misbruget

20 January 2019
Astrid Pedersen
Få den rette alkoholbehandling, og kom ud af misbruget

Alkoholisme fører, næsten uden undtagelse, til menneskelige ulykke og armod. De færreste mennesker ønsker at udvikle et afhængigheds betinget misbrug – der er som regel en dybere liggende årsag til, at et menneske knækker og falder i misbrugets ubarmhjertige kløer.

Når et misbrug først har rigtig godt fat, vil man få svært ved at slippe ud på egen hånd. Dertil kræves professionel hjælp – og ofte vil det oven i købet være sådan, at man ikke selv er i stand til at opsøge denne. Derfor er det vigtigt, at du som pårørende til en alkoholiker eller anden form for misbruger er klar til at træde til, når du kan se, at misbruget er ude af kontrol.

Et misbrug vil nemlig aldrig blive bedre – og da slet ikke gå over af sig selv. Afhængighedens anatomi er nemlig således indrettet, at den vil blive ved med at kræve mere og mere af det giftige stof – for eksempel alkohol – indtil den misbrugsramte er berøvet hele sit liv og sin menneskelighed.

Få hjælp til afvænning – opsøg et professionelt misbrugscenter

Som ven, kæreste eller ægtefælle til en alkoholiker vil du opleve, at det er ufatteligt svært at trænge igennem til vedkommende. Han eller hun nægter med stor sandsynlighed at erkende, at der overhovedet findes et problem – også over for sig selv. Bedrag og selvbedrag følges gerne med afhængighed og misbrug, og derfor er den indledende konfrontation noget af det sværeste. Det er vigtigt, at du ikke står alene med dette – du bør få hjælp fra venner og familie, og allerhelst professionel bistand, når du skal overtale den misbrugsramte til at opsøge behandling. Optimalt har du en plan for det videre forløb liggende klar. Og her kan Behandlingscenter Stien være behjælpelig.

Du kan kontakte Behandlingscenter Stien via hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk og få mere information om behandling af alkoholmisbrug.

Flere Nyheder