Få professionel alkoholbehandling – til hele familien

14 March 2019
Astrid Pedersen
Få professionel alkoholbehandling - til hele familien

Som alkoholiker kan det være rigtig svært at se sit problem i øjnene. En stor del af det at være ramt af et misbrug indebærer, at man bliver verdensmester i at skjule sin afhængighed for omverdenen, og til en vis grad også over for sig selv. Det er for smertefuldt at se realiteterne i øjnene – der er en grund til at man taler om at ”drukne sine sorger”. Alkoholens virkning er nemlig nærmest bedøvende, og når man er permanent beruset, er der stort set intet andet, som betyder noget.

Når virkningen aftager vil man, foruden at skulle kæmpe med de fysiske abstinenser, være tvunget til at se virkeligheden i øjnene. Og da en alkoholiker typisk har rigtig meget at slås med, vil dette blot være endnu et problem, som er nemmere at flygte fra end at tage op til revision.

Få professionel støtte til at hjælpe en alkoholiker

Hvis en person i din nære vennekreds eller familie har udviklet et misbrug af alkohol, som er nået til et kritisk stadie, bør du som ven eller familiemedlem skride til handling. Du har et menneskeligt og moralsk ansvar for at hjælpe en alkoholiseret person – og er du i tæt familie med vedkommende, er det vigtigt, at du tager affære. Er der tale om en kæreste eller ægtefælle, skal du være opmærksom på, at du ikke udvikler en form for med-misbruger adfærd, som ligefrem faciliterer alkoholismen. Og er der børn inde i billedet, er det ekstra og særligt vigtigt, at den misbrugsramte såvel som resten af familien får hjælp.

Du bør først og fremmest alliere dig med et professionelt misbrugscenter, som kan stille hjælp og assistance til rådighed i form af erfarne misbrugskonsulenter. Behandlingscenter Stien har stor ekspertise i at hjælp pårørende med at skabe den nødvendige motivation hos den misbrugsramte, som skal til for at han eller hun vil ønske at indgå i et behandlingsforløb. Læs mere om alkohol hjælp på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder