Forkæl dit gulv med en gulvafslibning

02 July 2018
Astrid Pedersen
Forkæl dit gulv med en gulvafslibning

Er dine trægulve fyldt med ridser og skrammer, hvor der samler sig snavs og skidt? Føles gulvets overflade ru – og evt. splintret – når du går på gulvet på bare tæer eller i strømpesokker? Har gulvet mistet sin smukke og levende glans til ære for en grim, gulligrå tone, som får træværket til at virke snavset og nusset? Og er det umuligt for dig – uanset hvor ofte og hvor grundigt, du vasker og skrubber dit gulv – at få det før så smukke trægulv til i det mindste blot at se nogenlunde rent ud?

Få dit lækre trægulv tilbage med en gulvafslibning

Så er det på tide at overveje en gulvafslibning. Der er nemlig ikke rigtig nogen vej uden om, hvis du ønsker et trægulv, som er et aktiv for din bolig, og ikke en kilde til daglig ærgrelse. Du vil aldrig kunne få gulvet til at se pænt og ensartet ud ved hjælp af gulvvask alene. Dette skyldes, at når først det beskyttende lag af olie, lak eller sæbe er slidt bort fra gulvets overflade, er træværket blottet og meget modtageligt over for støv og skidt, som trædes ned i gulvet. Samtidig er træet sårbart over for solfalming – dette betyder, at solens stråler fra vinduer kan blege træværket til en grim, gul farve, som bidrager til det ujævne look. Og spildt rødvin, sodavand, kaffe eller te opsuges lettere af gulvbrædder, hvor beskyttelsen er slidt af, hvilket giver misfarvede pletter, som ikke kan vaskes bort.

Ved en gulvafslibning fjernes de øverste cirka 2 mm af gulvets overflade – det er som oftest her, det står værst til, når det handler om misfarvninger, ridser og skrammer. Når den slidte og skæmmede overflade er slebet bort, er gulvet ensartet i overfladen, og klar til at modtage den beskyttende og plejende behandling, som skal sørge for, at det forbliver smukt og strålende. Du kan læse mere om gulvafslibning på gkservice.dk

Flere Nyheder