Listedækning med tagpap

03 March 2022
Steffen Petersen

advertorial

Liste dækning med tagpap er en sikker måde at lave et nyt tæt og holdbart tag på. Metoden bliver i dag mere og mere populær, grundet at listedækning også giver arkitekten nye muligheder og ikke mindst løfter bygningens udtryk. Det kan være svært at sætte ord på hvad en listedækning kan gøre for et byggeri, men det giver mulighed for at lægge en takt, så at en tageflade der ville være monoton også får sin egen rytme.

Læs med her hvis du ønsker at vide mere og de muligheder listedækning med tagpap kan gøre for dig.

listedækning tagpap

Lister for at undgå fugt

Det har være tilfældet med mange af menneskers opfindelser, at de bliver opfundet når der er mest brug for det. Tagpap startede med at komme ud i rulleform omkring 1860’erne, og det var den moderne måde dengang at montere tag på. Det blev rullet ud i en såkaldt glatdækning, det vil sige at det udrullede pap, blev sømmet fast i overlægget og blev strøget over med tjære.

Det store problem var bare at tagunderlaget begyndte at rulle op så snart det blev udsat for fugt. Det var grunden til at listedækning blev valgt i sidste ende. Liste dækning er bestående af trekantslister, som bliver monteret vinkelret med tagryggen. Listedækningen bliver monteret med sådan en afstand at en rulle tagpap kan blive rullet ud i mellem dem. Så kan rullernes kanter blive bukket op af listerne, hvorefter de så blev sømmet fast.

Kontakt en til at lave listedækning med tagpap

Der findes mange udbydere der kan hjælpe med at lave listedækning med tagpap, det kan gøres ved at lave en simpel internetsøgning. Du kan anvende din fortrukne søgemaskine, og søge på eksempelvis: “listedækning tagpap i Nordsjælland” eller det givne område som du befinder dig i, for at finde frem til en masse udbyder der kan tilbyde dette.

Flere Nyheder