Nyd din egen hjemmebrygget øl

15 March 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Interessen for at bygge øl har igennem de sidste par år været stærk stigende og udbudet af udstyr og ingredienser bliver bedre og bedre. Der er flere muligheder for at lære ølbrygningens ædle kunst. Du kan vælge at tage på et ølkursus.

Det er et kursus i hyggelige omgivelser, hvor du smager og lærer at brygge en god basisøl. Det er en god ide at sørge for hjemtransport, for ofte får man den øl med hjem man har brygget i løbet af kurset. For selvom det selvfølgelig kan lade sig gøre, så er det lidt upraktisk at transportere 20 liter øl med i toget. 

ølbrygning

Bøger om øl og YouTube

Udover et ølkursus har du flere andre muligheder for at lære at brygge øl. Du kan med fordel starte med at købe et startsæt. Her får du alt hvad du skal bruge for at brygge en god basisøl. Der findes også et godt udvalg af bøger, som fortæller om forskellige typer øl og brygmetoder. Du kan også vælge at undersøge de utallige videoer der ligger på YouTube. Sidst men ikke mindst, kan du også benytte dig af den viden, som findes hos medarbejderne, hvor du køber dine ingredienser til ølbrygning.

Hvem brygger øl?

Svaret på dette er at det gør alle i princippet. Mænd som kvinder kan i princippet kaste sig over ølbrygning og det er en hobby hvor alle kan være med. Du kan vælge at bygge øl på hobbyplan eller også kan du fortabe dig i alle de vidunderlige tekniske detaljer. Alt efter lyst og behov. 

Tidligere har det været kvinder der har bygget øl, men for få århundrede siden fandt mændene ud af, at der var penge i ølbrygningen og det betyd, at de første bryggerlaug blev dannet i København tilbage i 1515. Det var i starten kun i byerne, der ikke bryggede øl hjemme.

Flere Nyheder