Tag på rejser til Mallorca

02 June 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Rejser til Mallorca er næsten så pæredansk som stegt flæsk med persillesovs, for det blev noget, som der virkelig gjorde sit indtog i den danske kultur, da en vis rejsemagnat gjorde sit for, at danskere kunne komme sydpå med fly ret så billigt.

Før da var det mere rige danskere, der havde råd til den slags, og de mere jævne danskere måtte tage til takke med en campingferie, og eller skulle de søge midler til at tage til udlandet – det var virkelig en luksus!

Men så kom de såkaldte grisefester på Mallorca, og den slags kan man stadig finde i dag, hvor området næsten er blevet en moderne dansk koloni, fordi der er så mange danskere, der har overtaget spisesteder, bor dernede og så videre.

Man kan næsten ikke længere blive imponeret over, at der er andre mennesker, der snakker dansk dernede, for vi er næsten i overtal.

rejser Mallorca

Rejser til Mallorca har næsten altid været populære

Vi spiser dansk mad dernede, vi slapper af med familien; vi skal virkelig dase, og det handler ikke så meget om at opleve kulturen, som det mere handler om at sippe drinks fra morgen af, mens man så daser ved polen, indtil der er fest om aften – og det gentager man så dagen efter.

Sådan kan man få flere uger til at gå med, og der er danskere, der bliver så bidt af det, at de tager derned og flytter dertil, når de bliver ældre, når der ikke er arbejde, der binder dem til Danmark, og så kan de nyde pensionisttilværelsen dernede, hvor der er bedre vejr.

Stedet er simpelthen blevet det andet hjem for mange danskere, og populariteten ser ikke ud til at dale, for det ser ud til, at folk stadig strømmer dertil, og de tager deres børn med, som der viderefører traditionen.

Flere Nyheder